Bart de Kater hoofdvakdocent klarinet aan het CvA

Gepubliceerd op

Klarinettist Bart de Kater is met ingang van dit studiejaar werkzaam als hoofdvakdocent aan de afdeling Klassiek van het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2017 is hij al docent aan de Sweelinck Academie, de opleiding voor jong toptalent van het CvA. ‘We zijn verheugd dat Bart de Kater zijn vakmanschap, veelzijdigheid en bevlogenheid nu ook kan overdragen op studenten van de bachelor- en masteropleiding,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek van het CvA.

Bart de Kater, zelf alumnus van het CvA, is oprichter van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, waarmee hij optrad in zalen als het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Concertgebouw en diverse buitenlandse tournees maakte. Daarnaast is hij lid van het Nederlands Blazers Ensemble en speelt hij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Ensemble LUDWIG en het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanuit zijn belangstelling voor muziektheater heeft hij samengewerkt met gezelschappen als het Speeltheater Holland, de Toneelmakerij, Ulrike Quade Company en de Nationale Opera.

Meer over Bart de Kater 

Delen