Elisabeth Hetherington en Ramon van Engelenhoven in de prijzen bij Dutch Classical Talent Awards

Foto: Anna van Kooij

Gepubliceerd op

Zondag 27 september heeft CvA-alumna Elisabeth Hetherington (klassieke zang) de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Elisabeth Hetherington wint een geldbedrag van €10.000. De publieksprijs is gewonnen door Ramon van Engelenhoven (piano), tevens CvA alumn.

De jury over Elisabeth Hetherington : “Een onverschrokken en krachtige persoonlijkheid. Puntgave techniek en adembenemende presentatie”. Het finaleconcert in TivoliVredenburg was te horen in het programma Avondconcert op NPO Radio 4. De volgende finalisten presenteerden zich aan jury en publiek: Duo Ebano, Elisabeth Hetherington en Ramon van Engelenhoven. Het publiek kon in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Ramon van Engelenhoven als favoriet. Hij wint een concert in TivoliVredenburg.

Elisabeth Hetherington behaalde haar masterdiploma Zang Oude Muziek in 2018. Ramon van Engelenhoven behaalde in 2017 zijn bachelordiploma en in 2019 zijn masterdiploma Piano Klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen