Darlyn wint Zilveren Notekraker 2020

Gepubliceerd op

De band Darlyn, met in de gelederen CvA Pop alumni Diwa Meijman als zangeres/songwriter, heeft de Zilveren Notekraker in de wacht gesleept. Deze prijs wordt na voordracht en selectie door collega artiesten uitgereikt aan een nieuwe opkomende artiest of band met de meest bijzondere en invloedrijke live-prestaties.

"Darlyn is met een mix van pop, indie en folk al lang geen onbekende meer in het club- en festivalcircuit. Live komt de powervolle stem en performance van zangeres Diwa Meijman en de samenzang en dynamiek met gitarist Wessel Herbschleb het beste tot zijn recht. Darlyn’s eerste, gevarieerde album ‘Was It A Dream’ is één van de verrassingen van 2020", aldus de jury.

De Gouden Notekraker ging naar Eefje de Visser. Live wordt zij onder andere vocaal ondersteund door CvA Alumni Aysha de Groot en Wieteke Wijte.

Met presentatie van Jan Willem Roodbeen (Radio 2) worden de uitreikingen met bijzondere optredens en achter de schermen extra’s onder voorbehoud op vrijdag 30 oktober uitgezonden via de NTR op NPO2 Extra.

Delen