Eerste prijs voor Steije Maurer op World Bach Competition

Gepubliceerd op

Percussionist Steije Maurer (16) heeft de eerste prijs gewonnen op de World Bach Competition in de categorie ‘High school - Instrumental’. De World Bach Competition is een initiatief van het Boulder Bach Festival. Omdat het festival niet live kon plaatsvinden, speelde het zich af op het YouTube-kanaal van het festival. 273 musici uit 39 landen stuurden een video in die beoordeeld werd door een professionele jury bestaande uit instrumentale en vocale Bach-kenners. Bekijk hier de inzendingen: YouTube.com/BoulderBachFestival

Steije Maurer studeert bij Ramon Lormans aan de Sweelinck Academie/Percussion Friends-klas van het Conservatorium van Amsterdam. Percussion Friends verzorgt sinds 2012 lessen aan het CvA. Inmiddels zijn er vele succesvolle slagwerkers opgeleid, die spelen in toonaangevende orkesten en ensembles maar ook solo-carrières opbouwen, zoals Dominique Vleeshouwers (winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2020). 

Delen