Bart Aerbeydt nieuwe docent natuurhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Bart Aerbeydt als docent natuurhoorn aan de afdeling Oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam.

‘Bart is een jonge, veelzijdige aanwinst in ons docententeam,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek. ‘Als oud-student van het Conservatorium van Amsterdam kent hij de school bovendien goed. Met al zijn ervaring is hij de aangewezen persoon om de kwalitatief hoge onderwijstraditie aan de afdeling Oude muziek voort te zetten. We verheugen ons zeer op de samenwerking met hem.’

Bart Aerbeydt is eerste hoornist in het Freiburger Barockorchester en werkt ook samen met orkesten en ensembles als Orchestre des Champs-Elysées, B’Rock Gent, Akademie für Alte Musik Berlin en Collegium Vocale Gent. Hij studeerde hoorn bij Luc Bergé en Rik Vercruysse aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Zijn interesse in de kleurrijke en expressieve klank van de natuurhoorn bracht hem ertoe lessen te volgen bij Teunis van der Zwart aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels heeft hij verschillende opnamen gemaakt met historische instrumenten waaronder de barokhoorn, de klassieke hoorn, de Weense ventielhoorn en de Franse pistonhoorn.

Meer over de afdeling Oude muziek

Delen