Fay Claassen benoemd tot vaste gastdocent zang jazz

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Fay Claassen als vaste gastdocent zang jazz per 1 september. Edo Righini, adjunct-directeur en hoofd Jazz & Pop: ‘Ik ben verheugd Fay Claassen als vaste gastdocent op het CvA te kunnen verwelkomen. Haar artisticiteit, ervaring en gedrevenheid zullen voor onze studenten en collega’s van grote waarde zijn.’ 
Al eerder heeft Fay workshops gegeven aan het CvA, en in de projectweek in maart 2020 staat een duo-workshop zang-piano met pianist Cor Bakker op het programma. 

Fay Claassen behoort vocaal tot de Europese top. In haar meer dan twintig jaar omspannende carrière heeft ze talrijke prijzen gewonnen, zoals de Edison Jazz/World, de Jazzism Publieksprijs, de Chet Baker Award en de prestigieuze Duitse Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Ze trad op met orkesten als de WDR Big Band en het Metropole Orkest en werkte samen met grootheden als Toots Thielemans, Mike Stern, Paquito D'Rivera, Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.

Meer over Fay Claassen
 

Delen