Drie CvA-bands winnaar bij Keep an Eye The Records

Foto Jaap Kroon

Gepubliceerd op

Het Anna Serierse/Gijs Idema Quartet, het Sam Newbould Quintet en SMANDEM zijn de winnaars van Keep an Eye The Records 2019. Alledrie de bands winnen daarmee een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van € 10.000,- 

Het Anna Serierse/Gijs Idema Quartet, het Sam Newbould Quintet en SMANDEM werden in de finale gekozen uit zeven bands, waarvan er zes uit alumni van het Conservatorium van Amsterdam bestaan. 

Het Anne Serierse/Gijs Idema Quartet bestaat uit Anna Serierse, zang; Gijs Idema, gitaar; Cas Jiskoot, bas, en Tim Hennekes, drums. Gijs Idema en Anna Serierse streven naar een nieuw, karakteristieke manier om zang en gitaar te combineren. Het kwartet wordt omschreven als een eenheid die schildert in brede stroken met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm.
 
Het Sam Newbould Quintet, bestaande uit Sam Newbould, altsax/composities; Bernard van Rossum, tenorsax; Youngwoo Lee, piano; Daniel Nage, bas, en Guy Salamon, drums, laat zich inspireren door door jazz, Engelse folk, 20e-eeuwse klassieke muziek en progressieve rock. Door middel van melodieën vol emotie, kleurrijke harmonieën en een focus op groove, bereikt Sam een hoog niveau van verhalen vertellen.
 
SMANDEM bestaat uit Rafael Sinay, gitaar; David van der Grinten, toetsen; Aäron Bouwman, basgitaar, en Kick Woudstra, drums. Voor SMANDEM betekent de jazztraditie een mengeling van verschillende stijlen en culturen. De bandleden delen een voorliefde voor hedendaagse populaire muziek en streven naar een sound die al alle invloeden samensmelt tot iets wat relevant is voor deze tijd.

Keep an Eye The Records helpt beginnende bands en solisten bij hun start in de muziekwereld. Alumni van alle Nederlandse conservatoria die maximaal drie jaar geleden afgestudeerd zijn maken in deze competitie kans op een van de drie volledig gefinancierde cd-producties ter waarde van € 10.000,-.

Delen