Dominique Vleeshouwers wint Nederlandse Muziekprijs

Foto Roy Overdijk

Gepubliceerd op

Percussionist Dominique Vleeshouwers heeft de Nederlandse Muziekprijs 2019 gewonnen. Hij is daarmee de eerste slagwerker die de prestigieuze prijs wint. 'De commissie van de Nederlandse Muziekprijs is onder de indruk van de grote ambities van Dominique Vleeshouwers, alsook de sterke ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt als kandidaat voor deze prijs,’ aldus het juryrapport. ‘Hij bruist altijd van nieuwe ideeën en plannen.' 
Op 18 januari 2020 krijgt Dominique de prijs uitgereikt in het Concertgebouw.

Dominique Vleeshouwers behaalde in 2013 zijn bachelordiploma en in 2015 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Met zijn afstudeervoorstelling Kindsoldaat won hij de Eindwerkprijs 2013 van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook won hij in 2014 de eerste prijs, de persprijs én de publieksprijs op de internationale Tromp-concours voor slagwerk.

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Alumni van het CvA die in de afgelopen jaren de Nederlandse Muziekprijs wonnen zijn: violisten Liza Ferschtman en Maria Milstein, contrabassist Rick Stotijn, harpisten Lavinia Meijer en Remy van Kesteren, saxofonist Ties Mellema, blokfluitist Erik Bosgraaf, pianist Hannes Minnaar, en vocalisten Christianne Stotijn en Henk Neven.
 

Delen