Ryan Bancroft benoemd tot chef-dirigent BBC National Orchestra of Wales

Gepubliceerd op

Alumnus Ryan Bancroft is benoemd tot chef-dirigent van het BBC National Orchestra of Wales. Vanaf september 2020 neemt hij zijn taken als chef-dirigent officieel op zich. 
Ryan Bancroft (Los Angeles, 1989) studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie en heeft sindsdien een naam verworven als ‘een van de spannendste musici’ van zijn generatie. Hij heeft orkesten gedirigeerd als het Nederlands Philharmonisch Orkest, het BBC Scottish Symphony Orchestra, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Royal Scottish National Orchestra, het Residentie Orkest en het Nieuw Ensemble, en heeft hij als assistent-dirigent samengewerkt met Pierre Boulez, Jac van Steen, Ed Spanjaard, Kenneth Montgomery, Richard Egarr, Mark Wigglesworth en anderen. In 2018 won hij de eerste prijs en de publieksprijs op het Malko Concours vo0r Jonge Dirigenten in Kopenhagen. 

Meer over de Nationale Master Orkestdirectie. De inschrijving voor het studiejaar 2020-2021 sluit op 14 oktober a.s. 

Delen