Buma Boy Edgar Prijs voor Jasper Blom

Gepubliceerd op

Saxofonist en CvA-docent Jasper Blom heeft de Buma Boy Edgar Prijs 2019 gewonnen, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. 
‘Sinds vele jaren, en met niet aflatende bezieling, deelt Jasper Blom zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre met ons, de luisteraars,’ luidt het juryrapport. En: ‘Hij haalt het allerbeste uit zijn medemuzikanten, zowel in de studio als op de vele podia, binnen en buiten Nederland.’

Als onderdeel van de prijs stelt Jasper Blom zelf een concert samen dat op 4 december a.s. in het Bimhuis plaatsvindt. Bij die gelegenheid ontvangt hij de prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 12.500,- en een bronzen sculptuur van Jan Wolkers.

Eerder wonnen (oud-)docenten Tineke Postma (2015), Yuri Honing (2012), Ferdinand Povel (2011) en Anton Goudsmit (2010) de prijs.

Meer informatie
 

Delen