Online release van bekroonde muziekvideo, gemaakt door CvA-alumni

Gepubliceerd op

Vanaf vandaag, 8 mei, is de klassieke muziekvideo Do not sing to me, my beauty online te zien op YouTube, Facebook en Vimeo. De muziekvideo is met een groot aantal alumni van het Conservatorium van Amsterdam tot stand gekomen.
Alumna Laetitia Geards zingt het lied, van Sergei Rachmaninov, in een arrangement van Thomas Beijer. Het ensemble bestaat uit Jelmer de Moed, klarinet;  Liese Claesen, fluit; Eva van Haaften, viool; Margot Kolodziej, viool; Michiel Wittink, altviool; Marcus van den Munckhof, cello, en Rebecca Fransen, contrabas. De regisseur is Marieta Landkroon. 

Do not sing to me, my beauty ging in september 2018 in première tijdens het festival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam. De film werd geselecteerd voor negen filmfestivals, waaronder het Hollywood Women’s Film Festival 2019, waar de film in juni te zien is. De video is intussen met meerdere prijzen bekroond: op The Monthly Film Festival won de productie de prijs voor beste muziekvideo, en op het Queen Palm International Film Festival werd de video bekroond met een bronzen award voor beste cinematografie én een ‘honorable mention’ voor beste regie.

De makers hopen met de online release een breed publiek te bereiken en de belangstelling voor klassieke muziek te vergroten.

Klik hier om de video te zien

Delen