Grote line-up CvA op het North Sea Jazz Festival

Maarten Hogenhuis

Gepubliceerd op

Ook deze editie zijn er weer veel studenten, alumni en docenten van het Conservatorium van Amsterdam te horen en te zien op het North Sea Jazz Festival. Naast het optreden van de CvA Concert Bigband met Reinier Baas op het Mississippi-podium op 12 juli zijn er talloze concerten door musici van niet alleen de jazz-, maar ook de klassieke en de popafdeling.
Bovendien heeft saxofonist Maarten Hogenhuis, CvA-alumnus en -docent, dit jaar de vrije compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival gekregen. De jury kende hem de opdracht toe omdat ze onder de indruk zijn van de goede melodische lijnen die Maarten neerzet en het bijzonder knap vinden dat hij met zeer weinig middelen pakkende muziek kan maken, die hen in het hart raakt. Maarten Hogenhuis gaat voor zijn trio plus drie blazers een concert van 75 minuten schrijven.

Van 12 t/m 14 juli zijn de volgende (oud-)studenten en docenten te beluisteren:

vr 12 juli
José James ‘Lean On Me’ met het Noordpool Orkest: Harry van der Laan, tenorsax; Herwin Lokken, trompet;, Ilse Nieuwold, altviool; Ramsus Helmus, trompet; Samuel Tamarit, viool
Son Swagga: Andrius Dereviancenko, tenorsax;, Alistair Payne (trumpet), Alex van Abeelen (trombone), Robin Engelhard (guitar), Felix Back, toetsen, synthesizers; Azubike Onwuka, bas; Jonathan Szegedi, drums
Ben Sluijs Quartet: Lennart Heyndels, contrabas
Myrthe van de Weetering: Xavi Torres, piano; Vincent Arp, contrabas
Mats Eilertsen Trio: Harmen Fraanje, piano
Something about Sanna: Sanna van Vliet, zang
CvA Concert Big Band & Reinier Baas: Johan Plomp, dirigent; Reinier Baas, dirigent, gitaar; Mo van der Does, altsax;, Joshua Schofield, altsax;, Adrien Losco, tenorsax; Hristo Kamenov Goleminov, tenorsax;, Jessie Brevé, baritonsax;, Jeroen Verberne, trombone; Alex van Abeelen, trombone;, Alba Pujals, trombone; Frederic Andreij, bastrombone; Bram Hartwig, trompet; Primoz Stefancic, trompet; Cesare Mecca, trompet; Alba Careta, trompet; Emanuele Pellegrini, piano; Moritz Werner, gitaar; Daniel Nagel, contrabas; Tim Hennekes, drums

za 13 juli
Lizz Wright, Becca Stevens & Camila Meza met het Metropole Orkest  o.l.v. Miho Hazama: Jan Bastiami, trombone; Sjoerd Dijkhuizen, saxofoon, klarinet; Paul van der Feen, saxofoon, klarinet; Norman Jansen, altviool, Martijn de Laat, trompet; Jan Oosting, trombone; Martijn Vink, drums; Hans Vroomans, piano; Erik Winkelmann, contrabas
Michel Camilo Quartet met New Cool Collective Horns: Miguel Martinez, altsax; Wouter Schueler, baritonsax; David Kweksilber, baritonsax; Pablo Martinez, trombone;
My Baby: Cato van Dijck ,zang
Valvetronic Brassband: Aviv Noam, baritonsax; Lourens van der Zwaag, trompet; Kris Kraanen, trompet; Gregor Sperzel, trombone; Saïd Vroon, drums
Rein de Graaff’s Alto Madness met special guest Ronnie Cuber: Tineke Postma, altsax; Maarten Hogenhuis, altsax
MixMonk: Robin Verheyen, saxofoons
Maarten Hogenhuis (North Sea Jazz-compositieopdracht): Maarten Hogenhuis, altsax; Joris Roelofs, baskarinet
Aaron Parks & Ben van Gelder: Ben van Gelder, altsax
Reinier Baas & Mary Halvorson: Reinier Baas, gitaar

zo 14 juli
‘Smash Hits’ door Reinier Baas, Ben van Gelder & Metropole Orkest o.l.v. Christian Elsässer: Ben van Gelder, altsaxophone; Renier Baas, gitaar; Jan Bastiami, trombone; Sjoerd Dijkhuizen, saxofoon, klarinet; Paul van der Feen, saxofoon, klarinet; Norman Jansen, altviool, Martijn de Laat, trompet; Jan Oosting, trombone; Martijn Vink, drums; Hans Vroomans, piano; Erik Winkelmann, contrabas 
Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Joris Roelofs, altsax; Jorg Kaaij, altsax; Simon Rigter, tenorsax; Sjoerd Dijkhuizen, tenorsax; Ruud Breuls, trompet; Jan Oosting, trombone; Ilja Reijngoud, trombone; Bert Boeren, trombone; Martin van den Berg, bastrombone; Martijn van Iterson, gitaar; Marcel Serierse, drums; Martijn Vink, drums
Jungle By Night: Bo Floor, trompet; Pyke Pasman, toetsen; Peter Peskens, bas; Sonny Groeneveld, drums
Sabrina Starke: Jordy Kalfsvel, toetsen; Hugo den Oudsten, bas
Feng Suave: Ivar Otten, bas
Blackwave: Egor Dubai, saxofoon; Luuk Hof, trompet
Yuri Honing Acoustic Quartet: Yuri Honing, tenorsax; Joost Lijbaart, drums
Teus Nobel Liberty Group: Jeroen Vierdag, bas
Benjamin Herman’s Bughouse: Renier Baas, gitaar; Gerben Bielderman, bas
Spinefex: Tobias Klein, altsax; Jasper Stadhouders, gitaar; Philipp Moser, drums

Meer informatie

Delen