CvA-alumni en -docenten genomineerd voor Edison Jazzism Publieksprijs 2019

Gepubliceerd op

Componist en saxofonist Efraïm Trujillo is met zijn album Blue genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2019. Efraïm nam Blue op met zijn band The Preacher Men als onderdeel van zijn masteronderzoek Into The Blue: Revealing the essence of a musical genre, dat hij uitvoerde aan het Conservatorium van Amsterdam en dat met een 9 met onderscheiding werd beloond.

Efraïm Trujillo is saxofonist in verschillende bands (The Preacher Men, The Ploctones, New Cool Collective, Frafra Sound), bandleider (Amsterdam Funk Orchestra) en componist. In het najaar van 2018 besloot hij op 49-jarige leeftijd 'back to school' te gaan om aan het Conservatorium van Amsterdam masteronderzoek te doen. 

Meer nominaties met een CvA-tintje
Daarnaast zijn de volgende CvA-alumni en docenten genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2019:
* BRUUT!, bestaande uit alumni Maarten Hogenhuis, sax; Folkert Oosterbeek, hammond; Thomas Rolff, contrabas, en Felix Schlarmann, drums, met hun album V
* CvA-docenten Reinier Baas en Ben van Gelder en het Metropole Orkest met het album Smash Hits 
* CvA-alumnus Benjamin Herman met het album Bughouse 

Stemmen kan hier

Voor een Edison in de categorie Jazz Nationaal is wederom het album Smash Hits van Reinier Baas en Ben van Gelder genomineerd, en daarnaast ook het album Mirabel van Kapok, waarvan alle leden aan het CvA hebben gestudeerd.

Delen