In memoriam Jan Schut (1952 - 2019)

Gepubliceerd op

Ons bereikte het droevige bericht dat Jan Schut, oud-docent hafa-directie aan het Conservatorium van Amsterdam, is overleden. Jan Schut was van 2003 tot 2018 als hoofdvakdocent verbonden aan het CvA, een periode waarin hij zijn kennis en ervaring overdroeg op talloze directiestudenten harmonie, fanfare en brassband.

Jan Schut was een veelzijdige en bevlogen trompettist, dirigent en docent. Hij dirigeerde onder meer de KLM Harmonie, de Shell Harmonie Amsterdam, de brassband Alkmaar Brass en het Noordhollands Fanfare Orkest. Als producer bij de KRO maakte hij meer dan honderd educatieve programma's over muziektheorie. Tevens was hij klankregisseur en produceerde hij componistenportretten van Johan de Meij en Jan van der Roost. Daarnaast maakte hij deel uit van het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten en adviseerde hij voor Stichting de Kunst. Ook was hij adviseur van SOAM Noord Holland.

Wij gedenken hem met veel respect en waardering.

Delen