CvA verwelkomt Karel Deseure als docent

Foto Hans van der Woerd

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is verheugd een nieuwe docent in de directieafdeling te kunnen presenteren: Karel Deseure. Als opvolger van Lucas Vis geeft hij de vakken Ensembleleiding C, Solistenbegeleiding en Koor- en orkestrepertoire.

Karel Deseure (Roeselare, België, 1983) is van huis uit fluitist. Hij studeerde directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jac van Steen en Kenneth Montgomery. Sinds 2013 is hij bezig aan een opmerkelijke carrière die hem in korte tijd bij vele orkesten en gezelschappen in België, Nederland en daarbuiten heeft gebracht – onder meer bij het Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, het Orkest van het Oosten en het Luzerner Symponieorchester. Hij assisteerde Valery Gergiev bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Mark Elder en Daniele Gatti bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tussen 2013 en 2015 was hij assistent-dirigent bij het Radio Philharmonisch Orkest.

Karel Deseure heeft ook al naam gemaakt als operadirigent. In 2016 debuteerde hij bij Opera Zuid met La Bohème van Giacomo Puccini. In 2018 was hij betrokken bij de in het oog springende en productie van A Quiet Place van Leonard Bernstein en werkte hij samen met de Dutch National Opera Academy in een uitvoering van Benjamin Brittens The rape of Lucretia.

Delen