Muziek maken met je ogen of zingen met gebaren? Kom naar de conferentie My Music Ability

Gepubliceerd op

Hoe maak je muziek met je ogen? Hoe zing je met gebaren? Hoe speel je fluit zonder handen? Tijdens een unieke conferentie op 24 maart 2018 laten nationale en internationale groepen zien hoe mensen met een beperking op een vernieuwende manier muziek kunnen maken. De conferentie is een samenwerking van het Conservatorium van Amsterdam, het LKCA en het  Fonds voor Cultuurparticipatie.

Ieder mens heeft recht op een muzikale ontwikkeling. Muziek maken verbindt, geeft plezier en haalt bijzondere kwaliteiten in je naar boven. Er komen steeds meer mogelijkheden voor mensen met een beperking om muziek te beoefenen, zowel op amateur- als op professioneel niveau. Wat gebeurt er in Nederland en wat kunnen we leren van innovatieve projecten en goede voorbeelden uit het buitenland?

Inhoud conferentie
De conferentie zoomt in op de volgende aspecten:

• Inclusiviteit: wat werkt en wat niet?
  • Professionele benadering: hoe werk je aan kwaliteit & talentontwikkeling?
  • Praktische werkwijzen, met succesvolle voorbeelden.
  • Nieuwe muziektechnologieën: hoe gebruik en ontwikkel je die?

Laat je inspireren door prijswinnende groepen: Drake Music London, UK’s OpenUp Music en Resoonari (uit Finland), United by Music, Het Nederlands Gebarenkoor, De Jostiband en My Breath My Music.

Datum: 24 maart 2018, 11.00-16.30 uur
Locatie: Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151