Josep Garcés Pellicer krijgt subsidie voor ‘Liveloop’

Gepubliceerd op

Het Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft een subsidie van € 25.000,- toegekend aan LiveLoop, een looping software voor podiummusici die is ontwikkeld door Josep Garcés Pellicer in het kader van zijn masteronderzoek aan het CvA. Josep rondde deze zomer zijn studie Live Electronics af.

Live looping is het opnemen en herhaald afspelen van muzikale segmenten tijdens een optreden, waartegen de musici dan weer nieuw materiaal zetten. Zo ontstaat een weefsel van ‘stemmen’ – meer dan er musici op het podium zijn. De technologie die dit spannende proces ondersteunde vertoonde tot dusver nogal wat beperkingen. Zo liet het gebruiksgemak te wensen over en was het niet mogelijk om onregelmatige maatsoorten of complexe ritmes adequaat te synchroniseren. Ook zaten musici meestal vast aan een standaard set plug-ins (virtuele instrumenten en effecten). Dit was voor Josep reden om een software voor live looping te ontwikkelen die efficiënt en intuïtief in het gebruik is, en tegelijkertijd onbeperkte muzikale mogelijkheden biedt – een systeem gevoed door een combinatie van technisch vernuft, podiumervaring en artistieke verbeelding.

De subsidie stelt Josep in staat met een team van specialisten op het gebied van technologie, marketing en communicatie een vervolgonderzoek te doen naar het marktpotentieel van zijn creatieve onderneming. Dit onderzoek vindt plaats onder auspiciën van het lectoraat Muziek.

Begin dit jaar ontving Francesca Clements een subsidie uit dezelfde regeling voor Electro lab – eveneens een onderzoeksproject uit de master Live Electronics.

Meer over het lectoraat Muziek

Meer over de master Live Electronics

Delen