Ralph van Raat maakt daverend debuut in Carnegie Hall

Foto Simon van Boxtel

Gepubliceerd op

Op 24 oktober jl. debuteerde pianist Ralph van Raat in Carnegie Hall met een recital dat met een staande ovatie werd beloond, een zeldzaamheid in de Verenigde Staten. Hij speelde een programma met Searching for Unison, een nieuw werk van Louis Andriessen, geschreven voor Ralph van Raat in opdracht van Carnegie Hall, een onlangs ontdekte étude van Debussy, de Symfonie voor piano solo van Charles-Valentin Alkan en de Amerikaanse première van het pas ontdekte Prelude, Toccata en Scherzo van Pierre Boulez.

Het concert werd getipt in de top tien van te bezoeken concerten in de New York Times en de recensies waren lovend. Recensent Lewis M. Smoley schrijft  in Classical Source over de uitvoering van Boulez: ‘Van Raat gave a brilliantly executed, riveting performance of this extraordinary work, befitting of both its complexities and its savage ferocity.’ De New York Classical Review kopt: ‘Van Raat offers a piano feast.’ En Musical America-recensent Christian B. Carey schrijft: ‘I enjoy Van Raat on recording, but given the chance to hear him again live, I would run, not walk.’

Ralph van Raat studeerde piano bij Ton Hartsuiker en Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam en muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Meer over Ralph van Raat

 

Delen