Tom Schipper wint allereerste Keep an Eye Filmscore Award

Still uit 'The Library of Things'

Gepubliceerd op

Tom Schipper heeft op 25 juni jl. de allereerste Keep an Eye Filmscore Award gewonnen voor zijn filmmuziek bij de film The Library of Things, een afstudeerproject van studenten van de Filmacademie. De Keep an Eye Filmscore Award is dit jaar in het leven geroepen om de aandacht te richten op filmmuziek. De prijs wordt uitgereikt tijdens Keep an Eye Filmacademie Festival.

Uit het juryrapport: ‘De winnende componist geeft blijk van een groot compositietalent, dat hij zeer effectief inzet in muziek die duidelijk in dienst staat van het verhaal van de film. Bovendien is het productionele niveau hoog: hij heeft het aangedurfd zijn werk volledig te orkestreren en uit te laten voeren door een orkest, waarmee hij blijk geeft van flair en organisatorische vaardigheden.’

Tom Schipper behaalde in 2016 zijn bachelordiploma Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en zette in dat jaar zijn studie voort aan de master Composing for Film bij Jurre Haanstra. Met de muziek bij The Library of Things sluit hij zijn opleiding af.

The Library of Things is een korte 3D-animatiefilm over bibliothecaresse Marijke, die haar geliefde boekenparadijs in stand houdt. Meer over The Library of Things

Meer over de master Composing for Film

Meer over het Keep an Eye Filmacademie Festival

Delen