Antony Hermus vaste gastdocent Orkestdirectie bij het CvA

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Antony Hermus als vaste gastdocent Orkestdirectie. Per september 2018 komt hij het docententeam versterken. Het conservatorium is zeer verheugd over zijn komst. ‘Met Antony krijgen we een dirigent van faam in huis, niet alleen een bevlogen en veelzijdig musicus, maar ook een zeer inspirerend docent,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek. ‘Zijn ervaring en inzichten zullen van grote waarde zijn voor de nieuwe generatie orkestdirigenten. We kijken uit naar de samenwerking met hem.’
Ook Antony Hermus zelf is verheugd: ‘Het Conservatorium van Amsterdam is een van de beste muziekopleiding-instituten van Europa, en ik kijk er naar uit de jongere generatie orkestdirigenten te kunnen begeleiden bij de ontwikkeling van hun muzikale toekomst.’

Antony Hermus is vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest en artistiek adviseur van het Nationaal Jeugdorkest. Hij maakte onlangs geslaagde debuten bij onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, de Bamberger Symphoniker, het Orchestre de la Suisse Romande, de Danish National Symphony, de BBC Philharmonic en het Melbourne Symphony Orchestra, en dirigeert regelmatig orkesten als Philharmonia Orchestra London, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentieorkest en het Seoul Philharmonic Orchestra. In de opera is hij een graag geziene gast bij onder andere Opéra National du Rhin in Straatsburg, Opera National de Paris, Göteborg Opera, de Komische Oper Berlin en de Nederlandse Reisopera.

Van 2009 tot 2015 was hij Generalmusikdirektor van het Anhaltische Theater in Dessau (Duitsland), waarbij hij door het gerenommeerde vakblad Opernwelt en de Duitse krant Die Welt drie jaar op rij werd uitgeroepen tot ‘Dirigent des Jahres’. Voor Dessau was hij werkzaam in Hagen, waar hij begon als repetitor en op 29-jarige leeftijd als destijds jongste Generalmusikdirektor van Duitsland werd benoemd. Van 2012 tot 2015 bracht hij in Dessau de afzonderlijke delen van Wagners Der Ring des Nibelungen in première, gevolgd door twee zeer succesvolle cyclische uitvoeringen. Bij zijn afscheid in Dessau werd hij vanwege zijn grote verdiensten benoemd tot ‘Ehrendirigent der Anhaltische Philharmonie’. Zijn groot en veelzijdig repertoire bestrijkt symfonische muziek en opera’s van vroeg-klassiek tot en met hedendaags. 

Delen