Dirigent Ryan Bancroft wint Malko Competition

Gepubliceerd op

Ryan Bancroft heeft de eerste prijs en de publieksprijs gewonnen op het Malko Concours, een prestigieus internationaal concours voor dirigenten. Het Malko Concours wordt om de drie jaar gehouden in Denemarken. Dit jaar waren er 566 aanmeldingen.

Ryan Bancroft (Los Angeles, 1989) studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie. Inmiddels heeft hij grote orkesten gedirigeerd als het Nederlands Philharmonisch Orkest, BBC Scottish Symphony Orchestra, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Royal Scottish National Orchestra, het Residentie Orkest, en het Nieuw Ensemble, en heeft hij als assistent-dirigent samengewerkt met Pierre Boulez, Jac van Steen, Ed Spanjaard, Kenneth Montgomery, Richard Egarr, Mark Wigglesworth en anderen.

Meer over het Malko Concours

Meer over de Nationale Master Orkestdirectie

Delen