Bartok - The making of

Gepubliceerd op

Afgelopen seizoen is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: een samenwerking met het eminente strijkorkest Sinfonietta Amsterdam, gevestigd in het aan de andere kant van het spoor gelegen Muziekgebouw aan 't IJ. Tien masterstudenten werkten mee aan een uitvoering van Bartóks Muziek voor slagwerk, strijkinstrumenten en celesta, waarmee ze toerden door heel Nederland toerden. Het project werd een groot succes. Niet alleen vonden onze studenten het een bijzondere ervaring om zonder dirigent te werken (Sinfonietta wordt vanaf de viool geleid door concertmeester Candida Thompson), ook werd het zeer hoge niveau van de CvA-strijkers geprezen. Voor Sinfonietta is het aantrekkelijk om ook eens in een grotere bezetting te werken en om op deze manier potentiële nieuwe orkestleden en/of remplaçanten in beeld te krijgen. De samenwerking wordt voortgezet: volgend jaar staat Tsjaikovsky’s Souvenir de Florence (in grote bezetting) op het programma.

Delen