Succes voor CodeKlavier van Felipe Noriega en Anne Veinberg

Gepubliceerd op

CodeKlavier is een bijzonder project van componist Felipe Noriega en pianiste Anne Veinberg: het is een systeem waamee een pianist door te spelen digitale codes kan creëren. In 2017 kreeg het project subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor een tweejarig ontwikkelingstraject. Sindsdien heeft het project al veel succes gehad. In december 2017 won het eerste prototype de eerste prijs op de Conlon: Uncaged Toy Piano Composition Competition in Utrecht. Eerder dit jaar werd het tweede prototype gepresenteerd tijdens de Third International Conference on Live Coding in Mexico, het Toy Piano Festival in New York en het IN Sonora International Festival in Madrid.

Ook werd het project vermeld in het jaarverslag van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, wat betekent dat het tot de zes beste door het fonds gesubsidieerde projecten van 2017 behoort. Het fonds maakte een filmpje, CodeKlavier - What is it?, waarin Felipe en Anne meer vertellen over het project.

Bekijk het filmpje hier

Felipe Noriega en Anne Veinberg zijn alumni van het Conservatorium van Amsterdam; Felipe studeerde in 2013 af aan de masteropleiding compositie en Anne behaalde haar masterdiploma piano in 2012. 

Delen