Thibault Gomez Quintet winnaar Keep an Eye International Jazz Award 2018

Gepubliceerd op

Het Thibault Gomez Quintet van het Conservatoire de Paris heeft op 22 maart in een overvol Bimhuis de tiende editie van de Keep an Eye International Jazz Award gewonnen. Tweede werd het Tommaso Perazzo Trio van het Conservatorium van Amsterdam.

De jury, bestaande uit Peter Bernstein, gitarist; Sander Grande, Mojo/North Sea Jazz Festival-boeker; Mijke Loeven, directeur Bimhuis, en Benjamin Herman, saxofonist, kende het Thibaults Gomez Quintet de hoofdprijs van € 2500,- toe. Het Tommaso Perazzo Trio won € 1500,-.

De aanmoedigingsprijs van € 750,- ging naar het Jelly Roll Morton Ensemble van The Juilliard School, New York. De prijs van € 500,- voor het beste Strayhorn-arrangement werd toegekend aan Thibault Gomez Quintet van het Conservatoire de Paris. Tommaso Perazzo van het Tommaso Perazzo Trio won de prijs voor beste CvA-solist: deelname aan de Hudson Jazz Workshop, New York 2018. Immanuel Wilkins van het Jelly Roll Morton Ensemble van The Juilliard School, New York won de prijs voor beste niet-CvA-solist: deelname aan de Summer Jazz Workshop 2018 op het CvA.

De Keep an Eye International Jazz Award is een competitie voor excellente jazzmusici. Aan deze bijzondere tiende editie deden bands mee van de Sibelius Academy Helsinki; het Boyer College of Music and Dance - Temple University Philadelphia; het Conservatoire de Paris; de Juilliard School of Music New York en het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie over de Keep An Eye International Jazz Award 2018

Delen