CvA gaat samenwerking aan met USC Thornton School of Music

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam en USC Thornton School of Music, University of Southern California, zijn per februari 2018 een samenwerkingsverband aangegaan. Beide instituten gaan samenwerken op het gebied van concertprojecten, masterclasses, uitwisseling van docenten en studenten, onderzoek en curriculumontwikkeling, in eerste instantie op het gebied van jazz, maar in een later stadium ook op het gebied van filmmuziek. Als start van deze belangrijke samenwerking gaf drummer Peter Erskine (foto), Director of Drumset Studies, Professor of Practice aan de USC Thornton School of Music, een masterclass aan het Conservatorium van Amsterdam.

West meets West
Van 12 t/m 18 maart bundelen beide instituten hun krachten in een bijzonder project in Amsterdam: West meets West. Studenten van beide scholen nemen deel aan een thematisch programma met masterclasses, workshops, studio-opnamen en een concert. Docenten van het CvA en percussionist/drummer Aaron Serfaty, docent van USC, coachen ensembles van CvA-en USC-studenten. De resultaten van deze workshops worden op 16 maart om 20.00 uur gepresenteerd in het Conservatorium van Amsterdam.

Delen