Eerste prijs voor Stefan Bele (14) op Prinses Christina Compositie Concours

Gepubliceerd op

Stefan Bele (2002) heeft de eerste prijs gewonnen op het Prinses Christina Compositie Concours 2017 in de categorie 12-14 jaar. Het is de tweede keer dat Stefan prijswinnaar is op dit concours, twee jaar geleden won hij ook al de eerste prijs. Ook ging in mei dit jaar een orkestwerk van hem in première bij de Philharmonie Vlaanderen in Antwerpen. Stefan studeert compositie bij Martijn Hooning en piano bij Marianne Boer op de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam.

De jury, bestaande uit Wim Henderickx, Hans Koolmees, Roel van Oosten, Mayke Nas, Robin de Raaff en Calliope Tsoupaki, selecteerde in totaal zeven winnaars uit ongeveer dertig composities. Floris Heijdra (16), student compositie in de vooropleiding, kreeg een eervolle vermelding.

Delen