Vuma Levin: de grootste jazzmusicus in Johannesburg

Gepubliceerd op

Alumnus Vuma Levin is favoriet in de Afrikaanse jazzgemeenschap. In dit CNN-filmpje vertelt hij over zijn ervaringen op het Conservatorium van Amsterdam en hoe hij voor zijn muziek uit lokale Afrikaanse bronnen en tradities put. 

Een citaat uit het filmpje:
CNN: ‘Hij werd uitgenodigd te komen studeren aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam. Een keuze die van groot belang was voor zijn ontwikkeling.’Levin: ‘De gitaarafdeling is ongelooflijk competitief. Het was geweldig om aangenomen te worden. De eerste les met mijn gitaardocent was fantastisch. Ik had nog nooit met eigen ogen iemand zo gitaar zien spelen, het was gewoon krankzinnig! Amsterdam was een ideale plek om mijn persoonlijkheid te ontdekken. Vaak moet je weg uit je eigen omgeving om jezelf duidelijker te gaan zien. Mijn doel is een internationale standaard van excellentie neer te zetten waarbij ik tegelijkertijd uit de plaatselijke muzikale geschiedenis en tradities put, zodat als mensen mijn muziek horen, ze zich onmiddellijk kunnen identificeren met iets wat pure Zuid-Afrikaanse cultuur is.’

Vuma behaalde in 2014 zijn bachelordiploma gitaar jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en in 2016 zijn masterdiploma.

Bekijk het filmpje hier

Delen