Matthias Havinga hoofdvakdocent orgel aan Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Matthias Havinga als hoofdvakdocent orgel. Matthias was al verbonden aan de orgelvakgroep als assistent en zal per direct zijn taken als hoofdvakdocent op zich nemen.

Matthias Havinga studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA), waar hij de masteropleiding in 2008 summa cum laude afsloot. Ook studeerde hij piano  bij Marcel Baudet aan het CvA en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart. Hij won prijzen op op verschillende internationale orgelconcoursen en treedt op in heel Europa en de VS. Ook is hij een veelgevraagd solist en continuospeler bij koren en orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Kamerkoor, Collegium Vocale en het Groot Omroepkoor.
Matthias is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam.

Meer over Matthias Havinga

Delen