Orkestwerk Stefan Bele (14) in première in Antwerpen

Gepubliceerd op

Op 24 mei a.s. gaat een orkestwerk van Sweelinck Academie-leerling Stefan Bele in première in Antwerpen. Stefan componeerde het werk tijdens het SoundMine-compositiekamp in de zomer van 2016. Hoewel de minimale leeftijd 16 jaar was, werd er voor Stefan, toen 13,  een uitzondering gemaakt. Het doel van dit kamp was orkestratietechnieken te verbeteren. Alle deelnemers werkten aan een orkestraal stuk van maximaal vier minuten. Uit de totaal dertig inzendingen zijn er twaalf uitgekozen die uitgevoerd worden door de Philharmonie Vlaanderen, waaronder dat van Stefan. De jury bestond uit Wim Henderickx, Diederik Glorieux, Jorrit Tamminga, Paul Craenen, Luc van Hove en leden van de Philharmonie.

Stefan Bele studeert piano en compositie aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent.

Meer informatie en kaarten 

Delen