Antoinette Lohmann hoofdvakdocent barokviool

Gepubliceerd op

Per 1 september 2017 verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam barokvioliste Antoinette Lohmann als hoofdvakdocent barokviool aan de afdeling Oude muziek. Zij komt het team van Shunske Sato en Sayuri Yamagata versterken.

Antoinette is als (alt)violiste al jaren actief op het terrein van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Daarnaast is ze ook pleitbezorger van nieuw gecomponeerde muziek voor oude instrumenten. Met haar eigen groep Furor Musicus heeft ze verschillende cd’s uitgebracht, onder meer met werk van de 18e-eeuwse Nederlandse barokcomponist Jacob Nozeman, bewerkingen en reconstructies van werk van J.S. Bach en onbekend 17e-eeuws Duits en Oostenrijks repertoire.
Antoinette is sinds 2003 als docent barokviool, -altviool en historische documentatie verbonden aan het Utrechts Conservatorium en is daarnaast ook kerndocent van de Afdeling Historische Uitvoeringspraktijk aldaar.  Ook is ze actief in ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk in Zuid-Afrika, zowel in de concertpraktijk als in het onderwijs, en geeft ze regelmatig cursussen in binnen- en buitenland.

Meer over Antoinette Lohmann

Delen