Doris Hochscheid en Frans van Ruth geridderd

Gepubliceerd op

Op vrijdag 3 februari jl. zijn Doris Hochscheid en Frans van Ruth geridderd vanwege hun verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Na afloop van hun concert in Tivoli/Vredenburg benoemde de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen hen beiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Doris Hochscheid en Frans van Ruth zetten zich al tien jaar in voor het in kaart brengen en opnemen van alle Nederlandse muziek voor cello en piano. Op ieder concert spelen ze minstens één Nederlands werk. Daarnaast organiseren ze op het Conservatorium van Amsterdam de serie Dutch Masters Chamber, waar zij met masterstudenten Nederlandse kamermuziek spelen. In de serie Dutch Cello Sonatas, die in 2016 werd bekroond met de prestigieuze Duitse muziekprijs ECHO Klassik, hebben ze inmiddels zeven cd’s uitgebracht.

Delen