Wederom successen voor Ardemus Saxophone Quartet en Ebonit Saxophone Quartet

Gepubliceerd op

Het Ardemus Saxophone Quartet (foto) heeft de eerste prijs gewonnen op het 13e internationale concours ‘Ferdo Livadic’ in Samobor, Kroatië, een van de meest prestigieuze competities in Kroatië.

Het Ardemus Saxophone Quartet (foto) heeft de eerste prijs gewonnen op het 13e internationale concours ‘Ferdo Livadic’ in Samobor, Kroatië, een van de meest prestigieuze competities in Kroatië. Als onderdeel van de prijs geeft het kwartet tijdens de volgende editie van het Samobor Autumn Music Festival, waar het concours deel van uitmaakt, de première van een werk voor saxofoonkwartet en orkest dat speciaal voor hen wordt gecomponeerd door Davorin Kempf, een van de meest vooraanstaande componisten in Kroatië.

Het Ardemus Saxophone Quartet bestaat uit Lisa Wyss, sopraansaxofoon; Lovro Mercep, altsaxofoon; Jenita Veurink, tenorsaxofoon, en Yo-yo Su, baritonsaxofoon, allen studenten van Arno Bornkamp en Sven Arne Tepl.

Het Ebonit Saxophone Quartet heeft onlangs de eerste prijs, de Prix Charles Hennen, gewonnen op het internationale Orlando Concours voor kamermuziek. Ook won het kwartet de tweede prijs, de ‘premio Banca Popolare di Verona all’eccellenza’, en de speciale prijs 'Cicerone Music & Art’ op het internationale concours ‘Salieri-Zinetti’ in Italië.

Het Ebonit Saxophone Quartet bestaat uit Simone Müller, Dineke Nauta, Johannes Pfeuffer en Paulina Kulesza, allevier oud-studenten van Arno Bornkamp. Dit jaar rondde het kwartet de master strijkkwartet van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het Conservatorium van Amsterdam af, waar de leden les kregen van Marc Danel, Sven Arne Tepl en Stefan Metz.

Delen