Aidan Mikdad (14) wint eerste prijs op internationaal concours

Gepubliceerd op

Pianist Aidan Mikdad (14) heeft op 28 februari de eerste prijs gewonnen op het internationale concours Premio internazionale pianistico ‘A. Scriabin’ voor pianisten t/m 35 jaar, dat in de week van 22 t/m 28 februari werd gehouden in het Italiaanse Grosseto.

 Aidan Mikdad was met afstand de jongste deelnemer, dat maakt dit tot een unieke prestatie in een concours voor volwassen pianisten.

De 66 deelnemers kwamen uit 15 landen, waaronder Rusland, China, Japan, Zuid-Korea, Spanje en Italië. In de finale speelde Aidan het Pianoconcert nr. 1 van Liszt. De internationale jury bestond uit Antonio Di Cristofano, Yuri Bogdanov, Albert Mamriev, Sunhwa Park, Marco Sollini, Saya Sangidorj, Jin Tang, Pierre Van Der Westhuizen en Marco Vincenzi.

Aidan Mikdad studeert bij Mila Baslawskaja aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Delen