Ebonit Saxophone Quartet brengt debuut-cd uit

Gepubliceerd op

Deze maand verschijnt de debuut-cd van het Ebonit Saxophone Quartet bij Challenge Records. Een bijzonder project, waarin Die sieben letzte Worte van Joseph Haydn gecombineerd wordt met twintigste-eeuwse muziek.

Deze maand verschijnt de debuut-cd van het Ebonit Saxophone Quartet bij Challenge Records. Een bijzonder project, waarin Die sieben letzte Worte van Joseph Haydn gecombineerd wordt met twintigste-eeuwse muziek. Het werk van Haydn staat centraal, maar sommige van de delen zijn vervangen door werken van Reger, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj, die in de tonale en dramatische ontwikkeling van het werk passen. Ieder deel wordt ingeleid door een tekst, die gelezen wordt door Claron McFadden.

Het Ebonit Saxophone Quartet bestaat uit Simone Müller, Dineke Nauta, Johannes Pfeuffer en Paulina Kulesza, allevier studenten van Arno Bornkamp. Momenteel volgt het kwartet de master strijkkwartet van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het Conservatorium van Amsterdam, waar de leden les krijgen van Marc Danel, Sven Arne Tepl en Stefan Metz. In de afgelopen maanden werd het kwartet al geselecteerd als laureaat van de Dutch Classical Talent & Tour Award en wonnen ze het Almere Kamermuziekconcours.

Klik hier voor meer informatie en om de cd te bestellen

Delen