Boekpresentatie: 'Italian Guitar Music of the Seventeenth Century: Battuto and Pizzicato' van Lex Eisenhardt

Gepubliceerd op

Afgelopen maand verscheen bij University of Rochester Press het boek Italian Guitar Music of the Seventeenth Century: Battuto and Pizzicato van Lex Eisenhardt, hoofdvakdocent gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

Afgelopen maand verscheen bij University of Rochester Press het boek Italian Guitar Music of the Seventeenth Century: Battuto and Pizzicato van Lex Eisenhardt, hoofdvakdocent gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

De zeventiende eeuw was de gouden eeuw van de barokgitaar. In Italië ontstond een uniek solo-repertoire voor dit instrument, waarin slag- en tokkeltechnieken door elkaar werden gebruikt. Eisenhardts boek neemt dit repertoire onder de loep, beschrijft de historische context ervan en belicht interpretatiekwesties die in het recente verleden tot heftige debatten hebben geleid.

Deze nieuwe uitgave in de prominente reeks 'Eastman Studies in Music' kwam tot stand met financiële en redactionele steun van het Lectoraat Muziek van het Conservatorium van Amsterdam.

Op donderdag 28 januari wordt het boek in de Sweelinckzaal van het Conservatorium van Amsterdam ten doop gehouden, met een presentatie van de auteur, enkele korte toespraken, muziek en een feestelijke borrel na afloop. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Boek bestellen? Download hier het bestelformulier.

Delen