Van het conservatorium naar een masteropleiding Muziekwetenschap

Gepubliceerd op

Als bachelor van het CvA beschik je over een schat aan muzikale ervaring en heb je je gekwalificeerd als leraar in jouw vak.

Nieuw schakelprogramma tussen het Conservatorium van Amsterdam en de Universiteit Utrecht

Als bachelor van het Conservatorium van Amsterdam beschik je over een schat aan muzikale ervaring en heb je je gekwalificeerd als leraar in jouw vak. Een van de richtingen waarin je je verder kunt ontwikkelen is die van de musicologie, ofwel de muziekwetenschap. Als musicoloog doe je onderzoek naar muziek, geef je les in muziekgeschiedenis aan een universiteit of conservatorium, schrijf je muziekkritieken of maak je radioprogramma’s. Met een conservatoriumopleiding heb je een solide professionele basis voor een dergelijke carrière gelegd. Waar het vervolgens op aan komt, is dat je een wetenschappelijke scholing krijgt. Lees verder >>

Delen