Louis Robilliard gastdocent orgel in 2015-2016

Gepubliceerd op

 

Louis Robilliard is docent aan het Conservatoire National de Région de Lyon en hoofdorganist van het grote

Organist Louis Robillard komt in het studiejaar 2015-2016 de orgelafdeling versterken als gastdocent.
Louis Robilliard is docent aan het Conservatoire National de Région de Lyon en hoofdorganist van het grote Cavaillé-Coll-orgel van de Saint-François-de-Sales aldaar. Daarnaast treedt hij over de hele wereld op als uitvoerend musicus en docent.  Zijn talloze opnamen hebben alom lof geoogst in de pers. Vanwege zijn interesse voor orgelbouw en de bescherming van orgels is hij al tien jaar werkzaam als rapporteur bij de  Commission Nationale Supérieure des Monuments Historiques, een periode waarin hij zo’n vijftig instrumenten heeft laten classificeren en enkele grote restauraties mogelijk heeft gemaakt.

Als vertolker en improvisator beschikt Louis Robilliard over een breed repertoire waarbinnen hij een voorkeur voor de esthetiek van de muziek uit de 19e en 20e eeuw aan de dag legt, die van de organist verlangt dat hij een ‘bezield architect’ is, die virtuositeit aan totale beheersing van het instrument paart.

Delen