Prijzen voor CvA-studenten op Prinses Christina Compositieconcours

Gepubliceerd op

Drie CvA-studenten hebben hoge ogen gegooid op het Prinses Christina Compositieconours 2015.

Stefan Bele (12) (foto) won zowel de eerste prijs als de publieksprijs in categorie '12 t/m 14 jaar' met zijn werk Onderwater/Lente, uitgevoerd door Alieke Meijer, dwarsfluit, en Cathelijne Noorland, piano. Stefan studeert compositie bij Martijn Hooning en piano bij Marjès Benoist aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het CvA.

Tijn Wijbenga (19) won de eerste prijs in de categorie 'conservatorium' met zijn werk Verlopen Stilte, dat werd uitgevoerd door Emma Rooijackers, Margot Kolodziej, Charlotte Basalo Vázquez en Julia Kleinsmann, viool; Hessel Moeselaar en Lisa Eggen, altviool; Renée Timmer en Emma Kroon, cello; Roberta Christini, klarinet; Mees Vos, hoorn; I-Han Fu, marimba en pauken; Yordi Petit, slagwerk, o.l.v. Tijn Wybenga. Tijn studeert compositie/arrangeren jazz in de bacheloropleiding.

Mathilde Wantenaar (21), won de tweede prijs in deze categorie met het werk Hooglied, uitgevoerd door Vanja Schoch, sopraan; Eva Aukes, gitaar, en Tiffany Ku, perscussie. Mathilde studeert compositie klassiek in de bacheloropleiding.

Delen