Koninklijke onderscheiding voor Boni Rietveld

Gepubliceerd op

Orthopedisch chirurg Boni Rietveld is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding werd hem toegekend vanwege zijn tomeloze inzet als orthopedisch chirurg aan de medische zorg voor dansers en musici, zowel professionals als amateurs.

Boni Rietveld richtte in 1993 Medisch Centrum voor Dansers en Musici in Den Haag op, waar dansers en musici terechtkunnen voor de behandeling van specifieke blessures en aandoeningen in relatie tot hun vak of hobby. Ook was hij onder meer de drijvende kracht achter de oprichting van de organisatie waarvan het tienjarig bestaan werd gevierd: de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde, waarvan hij nu de voorzitter is. Wekelijks houdt hij spreekuur op het Conservatorium van Amsterdam.

Delen