CvA-studenten Mayu en Takehiro Konoe winnen Nationale Finale van het Prinses Christina Concours

Gepubliceerd op

CvA-studenten Mayu en Takehiro Konoe, viool en altviool (17 jaar, Hilversum), hebben zondagmiddag een eerste prijs gewonnen op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Naast het duo wonnen ook Benjamin Farber, altsaxofoon (12 jaar, Amstelveen) en Andrei Makarov, piano (13 jaar, Groningen). De finale vond plaats in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2015 werden zeven jonge muziektalenten geselecteerd. De afgelopen maanden deden meer dan 400 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours!

Bij het Prinses Christina Concours is elke finalist prijswinnaar. De jury, bestaande uit Roland Kieft, Quirine Viersen, Pauline Oostenrijk, Jan Wijn, Ruud van der Meer, Wouter Vossen en Koen Plaetinck had de lastige taak om de prijzen te verdelen. H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden overhandigde de prijzen aan de finalisten.

De complete uitslag van het Prinses Christina Concours 2015 is als volgt:

CATEGORIE 1 (12 t/m 14 jaar)
1e prijs: Andrei Makarov, piano (13 jaar, Groningen)
- Ruud van der Meer Prijs: Een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Lieve.
- AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
- Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Éen jaar het lidmaatschap van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

1e prijs: Benjamin Farber, altsaxofoon (12 jaar, Amstelveen)
- Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs: Een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar eigen keuze, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.
- AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
- Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Éen jaar het lidmaatschap van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

2e prijs: Johannes Asfaw, piano (14 jaar, Den Haag)
- Internationale Masterclassprijs: Masterclasses bij een bekende musicus naar eigen keuze, ter beschikking gesteld door Arcadis Nederland BV.
- Publieksprijs: Een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. Toegekend door de aanwezigen in de zaal en aangeboden door Zeeman textielSupers B.V.

CATEGORIE 2 (15 t/m 19 jaar)
1e prijs: Mayu en Takehiro Konoe, viool en altviool (17 jaar, Hilversum)
- Residentie Orkest Prijs: Een solistisch optreden met het Residentie Orkest.
- Rubens Quartet Prijs: Enkele optredens samen met leden van het Rubens Quartet en een bezoek aan de school van de winnaar met workshop en concert.
- Koninklijk Concertgebouworkest Prijs: Twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2015-2016.

2e prijs: Martijn Boom, marimba (16 jaar, Woerden)
- Oranje-Nassau Groep Prijs: Bezoek aan een buitenlandse zomercursus (inclusief reis en verblijf), aangeboden door de Oranje-Nassau Groep.
- KPMG Persprijs: Bezoek aan een of twee concerten van het idool van de winnaar in een Europese stad (inclusief reis en verblijf), aangeboden door KPMG en toegekend door vertegenwoordigers van de pers.
- AVROTROS Spiegelzaal Prijs: Een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

2e prijs: Michelle Sweegers, harp (17 jaar, Tilburg)
- JON Prijs: Enkele solistische optredens met het JeugdOrkest Nederland.
- MAX Jong Talent Prijs: Een concertopname door Omroep MAX voor uitzending op Radio 4.

Alle genomineerden wonnen op 11 april de Persoonlijke Presentatieprijs: Werken aan je toekomst is werken aan je persoonlijke presentatie. Masterclass in internationaal protocol, etiquette en non-verbale communicatie. Aangeboden door Protocol International en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Binnen enkele dagen zijn de optredens van de finalisten terug te zien op YouTube.

Kijk op www.youtube.com/christinaconcours of ga naar www.christinaconcours.nl.

Delen