Weekendschool bezoekt conservatorium

Gepubliceerd op

Afgelopen zondag, 15 maart, bezochten 45 kinderen van de IMC Weekendschool Amsterdam-Noord het Conservatorium van Amsterdam.

Voorafgaand aan het bezoek werden de kinderen voorbereid in een les waar Lili Schutte van de post-HBO-opleiding Muziekeducatie van het CvA vertelde hoe het leven van een beroepsmusicus en de weg ernaartoe eruitzien. Tijdens de les zagen de kinderen ook een kort filmpje van het pianotalent Ike van Bergen van het Junior Jazz College, die ze de week erop zouden ontmoeten en voor wie ze alvast vragen mochten bedenken. Slagwerkers Dominique Vleeshouwers en Arend Bruijn gaven een workshop bodypercussie.
Op 15 maart begon de dag met een privéconcertje door Ike van Bergen, waarna de kinderen al hun vragen op hem afvuurden. Vervolgens kregen ze een djembéworkshop van Dominique en Arend. Drie kwartier hard werken resulteerde in een mooie presentatie voor hun ouders.

Delen