Tweede prijs en persprijs voor Teis Semey

Photo by Majanka Fotografie

Gepubliceerd op

Jazzgitarist Teis Semey heeft op 29 maart jl de tweede prijs en de Persprijs gewonnen tijdens de Leiden Boonekamp Jazz Award 2015.

Jazzgitarist Teis Semey heeft op 29 maart jl de tweede prijs en de Persprijs gewonnen tijdens de Leiden Boonekamp Jazz Award 2015. Teis (1993, Denemarken) studeert in het tweede jaar van de bacheloropleiding. In de finale werd hij begeleid door Liya Grigoryan, piano; Andreas Toftemark, tenorsax; Louis Navarro, bas, en Robin van Rhijn, drums.

Uit het juryrapport: 'Teis is een solist die de band als geheel dient. Interessante ritmische verschuivingen en creatieve concepten. De speelsheid van de band lijdt nergens onder de complexiteit. Goede arrangementen van de stukken die zich gaandeweg ontwikkelen. De verhalen die Teis op zijn gitaar vertelt, zullen in de loop van de tijd alleen maar sterker worden.'

De jury bestond uit Frans Heemskerk, muzikaal leider, pianist, componist en orkestrator; Pieter van Santen, jazzpianist en jazzdocent; Tuffie Vos, presentatrice Jazz in the Morning; Floriaan Wempe, tenorsaxofonist en winnaar Leiden Jazz Award 2010; en voorzitter Wouter Turkenburg, hoofd jazz en jazzdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Delen