Studielab: impressies en recitals

Het Studielab-team

Gepubliceerd op

Tijdens het studielab onderzoeken Jan Kouwenhoven en Frank Bakker met zes studenten van het Conservatorium van Amsterdam en hun begeleider Jaap Kooi of er begaanbare wegen zijn naar een optimale muzikale prestatie onder hoge druk.

Oefenen is belangrijk, maar het resultaat blijft onzeker. In de sportwereld zijn methodes ontwikkeld om hierop meer greep te krijgen.  Deze methodes zijn echter niet zonder meer te vertalen naar de muziek, omdat muzikale prestaties niet zo eenduidig meetbaar zijn als sportieve prestaties (afgezien van prestaties in sporten als turnen of kunstschaatsen). Het doel van het studielab is het vinden van manieren om de effecten van verschillende oefenmethodes op muzikale prestaties in beeld te brengen. Dat vraagt om een doordachte opzet en een nauwkeurige verslaglegging. Voor het laatste zijn enkele stagiaires van de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit ingeschakeld.

Lees meer>>

Delen