Thérèse de Goede gepromoveerd

foto: David Kuyken

Gepubliceerd op

Thérèse de Goede, docent basso continuo en historische uitvoeringspraktijk aan het Conservatorium van Amsterdam, is op 15 januari jl. gepromoveerd aan de universiteit van Leeds op haar onderzoek naar de theorie en praktijk van het basso continuo-spel in de vroege zeventiende eeuw.

Thérèse de Goede, docent basso continuo en historische uitvoeringspraktijk aan het Conservatorium van Amsterdam, is op 15 januari jl. gepromoveerd aan de universiteit van Leeds op haar onderzoek naar de theorie en praktijk van het basso continuo-spel in de vroege zeventiende eeuw. De commissie, bestaande uit John Butt en Bryan White, waardeerde het vooral dat Thérèse op grond van een uitvoerige studie van talloze leerboeken en theoretische traktaten uit die tijd de contrapuntische basis voor het improviseren op onbecijferde bassen heeft weten bloot te leggen. Thérèse startte haar promotieonderzoek in 2006 met steun van het Conservatorium van Amsterdam en een promotievoucher van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Delen