Sebastiaan Kemner en Daahoud Salim Alvarez naar finale Grachtenfestivalconcours

Daahoud Salim Alvarez

Gepubliceerd op

CvA-studenten Sebastiaan Kemner, trombone, en Daahoud Salim Alvarez, piano, hebben de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Conours bereikt. Op 8 februari 2015 strijden zij met vier andere finalisten in de NedPho-Koepel om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs.

 

Vijftien kandidaten streden op 14 december jl. om een plek in de finale. De jury koos daaruit - naast Sebastiaan Kemner en Daahoud Salim Alvarez - Ferdinand Binnendijk (mandoline, ArtEZ Conservatorium Zwolle), Martin Oei (piano, Fontys Conservatorium Tilburg), en Varvara Tishina (sopraan, Prins Claus Conservatorium). De zesde finalist, Kasper Schonewille (piano, Conservatorium Maastricht), werd gekozen via een wildcard die werd toegekend door kijkers van brava, die na afloop van de voorronde direct hun favoriet kozen.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten. Jurylid en Radio-4-presentator Hans Haffmans: ‘Het niveau van de kandidaten was dit jaar opnieuw hoger dan vorig jaar. Opnieuw blijkt dat op de Nederlandse conservatoria heel veel talent rondloopt. De kandidaten ontliepen elkaar niet veel in kwaliteit, wat voor ons de keuze moeilijk maakte.’ De jury bestond verder uit Taco Kooistra, dirigent, en Werner Herbers, voormalig solo-hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De zes finalisten maken zondag 8 februari 2015 in de NedPho-Koepel kans op de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een optreden tijdens Grachtenfestival Amsterdam 2015, dat plaatsvindt van 14 t/m 23 augustus. De winnaar van de Vakjuryprijs krijgt bovendien een geldprijs van € 2.000,- te besteden aan educatie, beschikbaar gesteld door Stichting Mohamed Yakoubi.

Alle finalisten krijgen als voorbereiding op de finale een trainingsdag aangeboden. Op die dag krijgen zij onder meer een presentatietraining van Hans Haffmans, Radio-4-presentator en artistiek adviseur van Grachtenfestival Amsterdam. Ook worden ze die dag geadviseerd over het repertoire dat zij spelen tijdens de finale.

Meer informatie

Sebastiaan Kemner

Delen