EPTA Frans Schreuderprijs voor Daan Kortekaas

Gepubliceerd op

Pianist Daan Kortekaas heeft de EPTA Frans Schreuderprijs van de European Piano Teachers Association (EPTA) gewonnen. De prijs werd op 15 november jl. uitgereikt.

Pianist Daan Kortekaas heeft de EPTA Frans Schreuderprijs van de European Piano Teachers Association (EPTA) gewonnen. De prijs werd op 15 november jl. uitgereikt.
Daan kreeg de prijs voor zijn masteronderzoek De toetsenist als slagwerker. ‘Het onderwerp van deze master-research, de pianist in het symfonieorkest, krijgt zelden aandacht,’ aldus het juryrapport. ‘Vanaf nu kan Daan Kortekaas gelden als de pionier die ervoor heeft gezorgd dat dit onderwerp niet meer weg te denken is uit ons vakgebied en de opleiding.’ De jury was diep onder de indruk van de meeslepende en zorgvuldige manier waarop het onderzoek is uitgevoerd.

Daan studeerde in juni 2014 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vorig jaar won Kaja Draksler, die in 2013 afstudeerde aan de masteropleiding Compositie van het CvA, de prijs.

Delen