Ilonka Kolthof wint derde prijs op NFA Piccolo Artist Competition

Gepubliceerd op

Fluitiste Ilonka Kolthof heeft op 9 augustus jl. de derde prijs gewonnen op het prestigieuze concours 'The 2014 NFA Piccolo Artist Competition' in Chicago.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse musicus zo’n hoge plaats bereikt in deze wedstrijd. De National Flute Association (NFA) is met ongeveer vijfduizend leden uit meer dan vijftig landen de grootste fluitorganisatie ter wereld. De honderd aanmeldingen voor het concours kwamen van over de hele wereld. Het concours vond plaats tijdens de '2014 NFA Flute Convention' en speelde zich af in de 'Grand Ballroom' van het historische 'Hilton Chicago' aan Michigan Avenue.

Ilonka Kolthof studeerde in 2012 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Delen