Trombonestudenten in de prijzen op ITA-trombonecompetities

Sebastiaan Kemner

Gepubliceerd op

Ook dit jaar heeft de tromboneklas van het Conservatorium van Amsterdam weer hoge ogen gegooid bij de competities van het International Trombone Festival, dat van 4-7 juni plaatsvond op de Eastman School of Music in Rochester (VS).

Het Thein Brothers Quartet, bestaande uit Sebastiaan Kemner, Taichi Sato, Marijn Migchielsen en Rommert Groenhof, studenten van Pierre Volders, Jorgen van Rijen, Remko de Jager en Ben Van Dijk, won de ITA Trombone Quartet Competition. Sebastiaan Kemner, student van Jorgen van Rijen, Remko de Jager, en Pierre Volders, won de Frank Smith Trombone Competition. Bij de Edward Kleinhammer Orchestral Bass Trombone Competition tenslotte was Rommert Groenhof, student van Ben van Dijk, een van de drie finalisten.

De selectie voor deelname aan de competities geschiedt door het insturen van opnamen. Dat levert vele inzendingen van over de hele wereld op, op basis waarvan een selectie wordt gemaakt van finalisten, die op het fesitval hun kunnen mogen laten horen.

Delen