Loran Witteveen Quintet wint Dutch Jazz Competition 2014

Loran Witteveen Quintet

Gepubliceerd op

Het Loran Witteveen Quintet heeft op 16 mei jl. de Dutch Jazz Competition 2014 gewonnen.

Het Loran Witteveen Quintet heeft op 16 mei jl. de Dutch Jazz Competition 2014 gewonnen. De jury, met Amanda Kuyper (muziekredacteur NRC Handelsblad, Ilja Reijngoud (trombonist, componist, arrangeur en dirigent) en Frank Bolder (programmeur North Sea Jazz Festival) in de gelederen, was unaniem in hun oordeel: ‘Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen.’

Het Loran Witteveen Quintet won een geldprijs van € 5000,-, een optreden op het North Sea Jazz Festival 2014, een uitgebreide Young VIP Tournee langs de Nederlandse jazzpodia en deelname aan de finale van de EBU European Jazz Competition op 5 juli in LantarenVenster, Rotterdam.

Pianist Dominic J Marshall, die in de finale stond met zijn eigen trio, won de prijs voor Beste Solist 2014.

Lees meer: www.dutchjazzcompetition.nl

Dominic J Marshall, foto's: Hans Speekenbrink

Delen