Twee CvA-ensembles naar finale Grachtenfestivalconcours

Gepubliceerd op

Het Amatis Piano Trio en het Ebonit Saxofoonkwartet hebben op 30 maart jl. de finale gehaald van het Grachtenfestival Conservatoriumconcours.

Het Amatis Piano Trio en het Ebonit Saxofoonkwartet hebben op 30 maart jl.  de finale gehaald van het Grachtenfestival Conservatoriumconcours. In de voorronde namen zij het op tegen twaalf andere kandidaten. De finale vindt plaats op zaterdag 17 mei om 13.00 uur in de kleine zaal van het Concertgebouw.

Het Amatis Piano Trio werd in 2013 opgericht door violiste Lea Hausmann, cellist Samuel Shepherd en pianist Mengjie Han. Ze studeren bij Jan Wijn, Sven Arne Tepl en het Osiris Trio en volgden masterclasses bij onder anderen Anner Bijlsma en Ib Hausmann.

Het Ebonit Saxofoonkwartet, opgericht in 2011, bestaat uit Simone Müller, sopraansaxofoon; Dineke Nauta, altsaxofoon; Johannes Pfeuffer, tenorsaxofoon en Paulina Kulesza, baritonsaxofoon; allevier studenten van Arno Bornkamp. Daarnaast krijgen ze regelmatig coaching van barokspecialist Walter van Hauwe.

www.grachtenfestival.nl

*

Delen